Preskočiť na hlavný obsah

Webináre OZ Archa na marec - jún 2022

Na blížiace sa teplejšie jarné dni sme si pre vás pripravili každý mesiac nejaký zaujímavý webinár. Všetky sa týkajú detí, toho základného, čo potrebujú a čo ich formuje (Attachment pod mikroskopom) alebo toho, čo je pre väčšinu rodičov veľká výzva (Detský hnev). Priblížime si aj náročné témy (Komplexná trauma a ACE), ale aj spôsoby ako s týmito ťažkosťami odvážne bojovať (Terapeutické rodičovstvo, PACE a DDP).

Webináre začínajú o 17:00 a budú trvať do 19:00 okrem webinára Detský hnev, pri ktorom sa stretneme dvakrát od 17:00 do 18:00.

    Cena:
  • 1 WEBINÁR - 25€
  • 2 WEBINÁRE - 44€
  • 3 WEBINÁRE - 63€

Attachment pod mikroskopom

16. marec 2022

Prednášajúca: Mgr. Daniela Husovská, PhD.

Vzťahová väzba sa utvára od počiatku a pretrváva až do konca našich životov. Je stavebným kameňom toho, ako vnímame sociálny svet a seba v ňom., ako si dovolíme precítiť, čo sa deje a ako reagujeme. Často sa jej podoba predáva z generácie na generáciu. Pozrieme sa na jeden výskum a ten nám ukáže, čo vytvára bezpečie a čo neistotu , čo sa mení rýchlejšie, ak deti zažili niečo ťažké a náročné. A čo rodič? Ako môže začať zmenu zvnútra, aby sa niečo zmenilo aj vonku, vo vzťahu k dieťaťu.

Prihlásenie, prihlasovací formulár

-na obsah-

Vývinová trauma a ACE

20. apríl 2022

Prednášajúca: Mgr. Daniela Husovská, PhD.

Pojem "vývinová trauma" bol navrhnutý, aby obsiahol ťažkosti detí, ktoré v blízkom vzťahu (rodič-dieťa) zažívali zlé zaobchádzanie. Takéto zážitky majú svoje následky. O nich sa budeme na našom webinári rozprávať, popíšeme si tiež oblasti, ktoré vývinová trauma zasahuje a čo s tým ďalej. ACE (Adverse Childhood Experiences) je skratka označujúca škodlivé zážitky v detstve. Je úzko spätá s traumou. Výskumy v tejto oblasti vo svete aj Slovensku nám pomáhajú lepšie rozumieť, ako nás a naše zdravie ovplyvňujú ACE až do dospelosti. Aj o tom bude náš webinár.

Prihlásenie, prihlasovací formulár

-na obsah-

Detský hnev

4. a 18. máj 2022, (17.00-18.00)

Prednášajúca: Mgr. Jana Pankúchová

Každý rodič občas musí čeliť nevhodnému správaniu vrátane záchvatov hnevu u svojich detí. Ak venujeme pozornosť iba správaniu a rozhodneme sa ho ignorovať alebo trestať, zabudneme uvažovať o jeho príčinách. Na našich dvoch na seba nadväzujúcich webinároch sa chceme s Vami podeliť o náš pohľad na biologické a psychologické príčiny záchvatov hnevu u detí. Veríme totiž, že Vám pohľad na tieto príčiny pomôže tvorivo riešiť náročné situácie pri zachovaní dobrého vzťahu so svojim dieťaťom a nájsť spôsoby, ako hnev primerane a dlhodobo regulovať.

Prihlásenie, prihlasovací formulár

-na obsah-

Terapeutické rodičovstvo, PACE a DDP

8. jún 2022

Prednášajúca: Mgr. Daniela Husovská, PhD.

Pod DDP sa skrýva názov Dyadickej vývinovej psychoterapie a PACE je skratka zahŕňajúca základné ingrediencie tohto prístupu. Terapia vznikla z potreby pomôcť traumatizovaným deťom, často adoptovaným alebo v pestúnskej starostlivosti, ktoré svojim novým rodičom nedokázali napriek dobrej a láskavej starostlivosti dôverovať. Od rodičov to chce viac ako byť láskavý a starostlivý. Niekedy si to žiada byť rodič- terapeut. Niečo si o tom všetkom povieme.

Prihlásenie, prihlasovací formulár

-na obsah-

Prihlásenie

Na webinár je potrebné sa zaregistrovať pomocou Prihlasovacieho formulára. Po zaregistrovaní Vám zašleme email s informáciami o spôsobe uhradenia poplatku. Po uhradení poplatku je Vaše prihlásenie záväzné.

Pred webinárom Vám zašleme emailom pozvánku s údajmi potrebnými pre pripojenie sa. Pred samotnýn webinárom je nutné nainštalovať si aplikáciu ZOOM.

Prihlásiť sa na webinár (vyplnením formulára) je možné najneskôr 2 dni pred konaním vybraného webinára.

Prihlasovací formulár

-na obsah-



Obľúbené príspevky z tohto blogu

Tréning rodičovských zručností

Obsah Čo je Tréning rodičovských zručností? Čo Vás na stretnutiach čaká? Program stretnutí Pri akých detských výzvach je tréning rodičovských zručností vhodný? Termíny stretnutí Organizačné Podmienky účasti na kurze Prihlásenie Čo je Tréning rodičovských zručností? Filiálna terapia alebo tréning rodičovských zručností je špeciálny 10-týždňový tréningový program pre rodičov, ktorý pomáha posilňovať vzťah medzi rodičom a dieťaťom použitím hrovej polhodinky raz týždenne. Skupinka 3-4 rodičov sa stretáva s lektorkami (bez detí) raz týždenne vo vopred dohodnutom čase. Výhody skupinovej formy tréningu: rodičia spolu môžu zdieľať svoje skúsenosti, prežívanie procesu učenia sa nových zručností, môžu si byť vzájomnou podporou a povzbudením, navyše zažijú, že v tom nie sú sami a aj iní majú svoje ťažkosti a nie sú perfektní, či dokonalí, ale len dostatočne dobrí. -na obsah- Čo Vás na stretnutiach čaká? Lektorky na sp

Video "Komplexná trauma a jej vplyv na vývin dieťaťa"

Dr. Judith Joseph sa rozpráva s naším blízkym spolupracovníkom, Dr. Arthurom Becker-Weidmanom z Centra pre rozvoj rodiny (NY, USA) na tému komplexná trauma. Kľúčovou súčasťou uzdravenia a liečby detí, ktoré zažili traumatické skúsenosti v blízkom vzťahu, je vytvorenie vzťahu s opatrovateľmi / rodičmi založenom na dôvere, blízkosti a opore. Často však traumatické udalosti obmedzujú túto schopnosť u detí. Dr Becker-Weidman diskutuje o účinných liečebných stratégiách pomáhajúcim traumatizovaným deťom otvoriť sa formovaniu vzťahov. Tie sú neoddeliteľnou súčasťou procesu uzdravenia.