Preskočiť na hlavný obsah

Konferencia: Vyvíjajúci sa mozog a sociálno – emocionálny vývin dieťaťa

Popis

Činnosť mozgu a jeho vývin patria stále k najväčším tajomstvám. A pritom mozog riadi všetko, čo si myslíme a čo robíme. Skrýva odpoveď na základnú otázku, ako sa stávame tými, kým sme. Konferencia sa zameria na vedecké poznatky o ranom vývine mozgu s prepojením na vzťahovú väzbu a na význam skúseností pre zdravý vývin mozgu, mysle a rozvoj správania v detstve a v dospelosti.

K hlavným témam konferencie bude patriť úvod do vývinovej neurobiológie, ktorá sa snaží porozumieť princípom a mechanizmom, ako sa mozog v ranom detstve vyvíja, čo ho formuje. Bližšie sa zameriame na vplyv emocionálnych zážitkov a blízkych vzťahov (attachment) a ich spojenia s vývinom mozgu. V závere sa pozrieme na poznatky neurovedy v prepojení na vplyv negatívnych zážitkov detí a následne ich schopnosti dôverovať v detstve aj neskôr v dospelosti.

Workshop bude zameraný na cvičenia a diskusiu o prepojení vývinovej neurovedy s terapiou následkov vývinovej (komplexnej) traumy u detí.

Konferencia aj workshop bude prínosom pre všetkých, ktorí sa vo svojej práci venujú deťom a zaujímajú sa o ich vývin, psychické zdravie a prospievanie. Pozývame detské psychiatričky, psychológov, sociálne pracovníčky a špeciálne pedagogičky, ale aj učiteľov a rodičov a všetkých tých, ktorí chcú hlbšie porozumieť deťom, na ktorých im záleží.

Špeciálne pozývame odborníkov/čky pracujúcich s traumatizovanými deťmi napr. z detských domovov, krízových centier, oddelení SPODaSK, centier poradenstva alebo včasnej intervencie.

  • Kedy: 31.1.2019
  • Kde: Tabačka Kulturfabrik, Gorkého 1068/2, Košice
  • Lektorka: Dr. Petra Winnette (Praha)
  • Registrácia záujemcov bola ukončená. Prihlásiť sa bolo možné do 28.1.2019.
  • Poplatok konferencia: 35,-€
  • pre študentov/tky, dôchodcov a mamy/otcov na rodičovskej dovolenke cena za konferenciu 20,-€. Zľava bude akceptovaná, ak nám zašlete na info@archaoz.sk sken dokladu, ktorý potvrdzuje Váš stav/status (napr. ISIC, ...)
  • Poplatok konferencia + workshop: kapacita workshopu je naplnená, ďalej je možné prihlasovať sa na konferenciu
  • Upozornenie: Prihlásenie sa a platba za konferenciu a workshop sú možné len vopred. Na mieste už nebude možné sa zaregistrovať ani zaplatiť.
  • Poplatok zahŕňa: lektorné, malé občerstvenie, prenájom priestorov, organizačné zabezpečenie. Cestovné a stravné si hradia účastníci a účastníčky sami, resp. ho hradí vysielajúca organizácia.


Program

  • Konferencia: 9:30 – 13:00
  • Prestávka: 13:00 - 14:30
  • Workshop: 14:30 – 16:30

Prihlásenie

Po vyplnení prihlasovacieho formulára Vám bude na Vašu emailovú adresu zaslané písomné potvrdenie o registrácii s informáciou o výške sumy na úhradu. Registrácia bude záväzná až po uhradení poplatku.
Storno podmienky:
Po záväznom prihlásení je poplatok nevratný. V prípade, že sa nemôžete dostaviť, môžte za seba nájsť náhradníka/čku. O tejto zmene nás prosím informujte mailom na adresu info@archaoz.sk.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rodina z historickej perspektívy

Tento text je súčasťou dizertačnej práce: „Psychologické charakteristiky rodiča a rodiny v kontexte rôznych typov rodín“ (Husovská, 2014) Článok "Rodina z historickej perspektívy" , ktorého autorkou je PhD. Daniela Husovská , podlieha licencii Creative Commons Uveďte pôvod-Nepoužívajte komerčne 4.0 Mezinárodná . Mgr. Daniela Husovská, PhD. Ak v súčasnosti hovoríme o tom, ako sa rodina mení, ako naberá rôznorodé formy, môže byť užitočné obzrieť sa späť do histórie a zachytiť, akým vývinom rodina prešla. Vďaka tomu môžeme dať súčasný stav rodín do širších súvislostí a hlbšie porozumieť, čo všetko formovalo rodiny do dnešnej podoby. Pôvod slov, ktoré sa zaužívali pre označenie rodinného spoločenstva, nám objasňuje, aký charakter mala rodina v dávnych dobách. Latinský termín familia z etymologického hľadiska označoval všetkých, ktorí obývali jeden príbytok, teda aj sluhov a otrokov nielen pokrvných príbuzných. ©The Metropolitan Museum of Art Na čele rodin

Venujte dve percentá z dane za rok 2022

Naše občianske združenie Archa - Psychologická pomoc deťom a rodinám sa zameriava na podporu a skvalitňovanie práce s rodičmi a ich deťmi.