Preskočiť na hlavný obsah

Konferencia 11.11.2016

Terapeutické rodičovstvo

Kedy: 11.11. 2016
Kde: Bratislava (viac info)
tipy na ubytovanie
Lektor:
Dr. Arthur Becker-Weidman (USA)

Program: 9:00 – 17:00
stiahnuť detailný časový rozvrh
Poplatok:
59,-€ do 30.6.2016
69,-€ od 1.7.2016
Vďaka príspevku od ANR špeciálna cena pre náhradných rodičov je 45,-€

Popis:

Pestúni/-ky sa naučili stratégie ako pomôcť zvládnuť úzkosť deťom, pomôcť deťom zastaviť sa, myslieť a až potom konať namiesto toho, aby zadávali hranice a očakávali, že ich budú deti rešpektovať. Už sme netlačili viac na správanie, lebo také sú pravidlá. Nesnažili sme sa kontrolovať správanie, ale pomôcť dieťaťu uzdraviť sa pomocou práce pod povrchom.
(Marie Croft, 2004 – Thirty years of fostering)



Pre koho je určená:

Pre všetkých rodičov (pestúnskych – adoptívnych – profesionálnych, ale aj biologických), ktorí sa doma starajú o dieťa, ktoré:
  • zažilo odlúčenie od blízkej osoby
  • zažilo zlé zaobchádzanie zo strany blízkej osoby
  • pri jeho starostlivosti sa vystriedalo viacero ľudí / zažilo viacero prostredí a výrazných zmien
  • napriek dobrej starostlivosti neprospieva, nedokáže zužitkovať dobrého rodiča pre svoje dobro, pre pocit istoty a bezpečia
a pre všetkých odborníkov/čky, ktorí týmto rodičom pomáhajú a kohokoľvek, koho táto téma zaujíma.

Poplatok zahŕňa: lektorné, materiály v slovenčine, tlmočenie a občerstvenie. Cestovné a stravné si hradia účastníci a účastníčky sami, resp. vysielajúca organizácia.

Program: 9:00 – 17:00 (stiahnuť časový rozvrh)
  • Teoretické východiská  (vzťahová väzba, komplexná trauma a jej následky)
  • Prečo sa správanie dieťaťa nemení napriek snahe rodičov
  • Ako dešifrovať správanie dieťaťa
  • Princípy terapeutického rodičovstva
  • Praktické inšpirácie a prístupy - čo robiť, aby sme pomohli dieťaťu
Spolu 8 hodín vzdelávania.

Prihlásenie: použite prosím náš prihlasovací formulár

Po vyplnení prihlasovacieho formulára Vám bude na Vašu emailovú adresu zaslané písomné potvrdenie o registrácii s informáciou o výške sumy na úhradu. Registrácia bude záväzná až po uhradení poplatku.

Storno podmienky:
Účastník/čka musí zrušiť svoju registráciu písomnou formou, emailom na info@archaoz.sk , nestačí telefonická komunikácia.

Pri zrušení registrácie:
  • do 9.10.2016 sa bude účtovať iba manipulačný poplatok vo výške 5.-€
  • od  10.10.2016 do 25.10.2016 bude vrátených 50% účastníckeho poplatku
  • od 26.10.2016 – bez nároku na refundáciu

Náhradný účastník/čka:
V prípade, že sa nemôžete dostaviť na workshop, máte možnosť poslať namiesto seba niekoho iného. V tomto prípade nás musíte o Vašom rozhodnutí písomne informovať - emailom na info@archaoz.sk. Pri výmene za náhradníka/čku sa bude účtovať manipulačný poplatok vo výške 5.- €

Ďalšie praktické informácie:
V prípade akýchkoľvek otázok sa obracajte na adresu info@archaoz.sk , volajte na t.č. 0948 778 238 alebo použite diskusné fórum.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rodina z historickej perspektívy

Tento text je súčasťou dizertačnej práce: „Psychologické charakteristiky rodiča a rodiny v kontexte rôznych typov rodín“ (Husovská, 2014) Článok "Rodina z historickej perspektívy" , ktorého autorkou je PhD. Daniela Husovská , podlieha licencii Creative Commons Uveďte pôvod-Nepoužívajte komerčne 4.0 Mezinárodná . Mgr. Daniela Husovská, PhD. Ak v súčasnosti hovoríme o tom, ako sa rodina mení, ako naberá rôznorodé formy, môže byť užitočné obzrieť sa späť do histórie a zachytiť, akým vývinom rodina prešla. Vďaka tomu môžeme dať súčasný stav rodín do širších súvislostí a hlbšie porozumieť, čo všetko formovalo rodiny do dnešnej podoby. Pôvod slov, ktoré sa zaužívali pre označenie rodinného spoločenstva, nám objasňuje, aký charakter mala rodina v dávnych dobách. Latinský termín familia z etymologického hľadiska označoval všetkých, ktorí obývali jeden príbytok, teda aj sluhov a otrokov nielen pokrvných príbuzných. ©The Metropolitan Museum of Art Na čele rodin

Tréning rodičovských zručností

Obsah Čo je Tréning rodičovských zručností? Čo Vás na stretnutiach čaká? Program stretnutí Pri akých detských výzvach je tréning rodičovských zručností vhodný? Termíny stretnutí Organizačné Podmienky účasti na kurze Prihlásenie Čo je Tréning rodičovských zručností? Filiálna terapia alebo tréning rodičovských zručností je špeciálny 10-týždňový tréningový program pre rodičov, ktorý pomáha posilňovať vzťah medzi rodičom a dieťaťom použitím hrovej polhodinky raz týždenne. Skupinka 3-4 rodičov sa stretáva s lektorkami (bez detí) raz týždenne vo vopred dohodnutom čase. Výhody skupinovej formy tréningu: rodičia spolu môžu zdieľať svoje skúsenosti, prežívanie procesu učenia sa nových zručností, môžu si byť vzájomnou podporou a povzbudením, navyše zažijú, že v tom nie sú sami a aj iní majú svoje ťažkosti a nie sú perfektní, či dokonalí, ale len dostatočne dobrí. -na obsah- Čo Vás na stretnutiach čaká? Lektorky na sp