Preskočiť na hlavný obsah

Konferencia 10.11.2016

Napĺňanie potrieb detí v ústavnej starostlivosti

Kedy: 10.11.2016
Kde: Bratislava (viac info)
tipy na ubytovanie
Lektor:
Dr. Arthur Becker-Weidman (USA)
Čestný hosť: JUDr. Jana Dubovcová
Program: 9:00 – 17:00
stiahnuť detailný časový rozvrh
Poplatok:
59,-€ do 30.6.2016
69,-€ od 1.7.2016

Popis:

Budeme hľadať odpovede na otázky ako čo najcitlivejšie nastaviť fungovanie inštitúcií ako sú detské domovy, krízové centrá a iné ústavné zariadenia v prospech detí a ich vývinu. Koľko detí zvládne jedna vychovávateľka? Ako rozmýšľať o súrodeneckých skupinách, ako rozhodovať o budúcnosti detí? Ako zabezpečiť stabilitu v nestabilnom systéme? Ako sú nastavené zariadenia v zahraničí, ktoré sú úspešné v pomoci deťom s narušenou vzťahovou väzbou? Ak sa chcete inšpirovať a dozvedieť niečo viac od skúseného odborníka radi Vás na konferencii privítame.



Čestným hosťom je JUDr. Jana Dubovcová, verejná ochrankyňa práv.

Pre koho je určená

Konferencia je určená pre riaditeľov/-ky a vedúcich úsekov starostlivosti o deti v inštitúciách, ako sú detské domovy, krízové strediská a reedukačné centrá, ale aj pracovníkov a pracovníčky oddelení SPO a SK z UPSVaRov. Pozývame aj vychovávateľky a vychovávateľov a ďalších odborných pracovníkov/čky z týchto inštitúcií.

Poplatok zahŕňa: lektorné, materiály v slovenčine, tlmočenie a občerstvenie. Cestovné a stravné si hradia účastníci a účastníčky sami, resp. vysielajúca organizácia.

Program: 9:00 – 17:00 (stiahnuť časový rozvrh)
  • Ako sa vzťahová väzba prirodzene vyvíja
  • Ako ovplyvňuje zanedbávanie alebo chronická nevhodná starostlivosť vývin dieťaťa
  • Ako využiť poznatky v praxi ochrany a kurately detí
  • Najlepšie možnosti ako riadiť a nastaviť fungovanie inštitúcie
    • Ako zabezpečiť stabilitu umiestnenia dieťaťa - čo ju podporuje
    • Súrodenecké skupiny – spolu alebo oddelene?
  • Možnosti starostlivosti zameranej na posilnenie vzťahovej väzby v inštituciálnom prostredí

Spolu 8 hodín vzdelávania.

Prihlásenie: použite prosím náš prihlasovací formulár

Po vyplnení prihlasovacieho formulára Vám bude na Vašu emailovú adresu zaslané písomné potvrdenie o registrácii s informáciou o výške sumy na úhradu. Registrácia bude záväzná až po uhradení poplatku.

Storno podmienky:
Účastník/čka musí zrušiť svoju registráciu písomnou formou, emailom na info@archaoz.sk , nestačí telefonická komunikácia.

Pri zrušení registrácie:
  • do 9.10.2016 sa bude účtovať iba manipulačný poplatok vo výške 5.-€
  • od  10.10.2016 do 25.10.2016 bude vrátených 50% účastníckeho poplatku
  • od 26.10.2016 – bez nároku na refundáciu

Náhradný účastník/čka:
V prípade, že sa nemôžete dostaviť na workshop, máte možnosť poslať namiesto seba niekoho iného. V tomto prípade nás musíte o Vašom rozhodnutí písomne informovať – emailom na info@archaoz.sk. Pri výmene za náhradníka/čku sa bude účtovať manipulačný poplatok vo výške 5.- €

Ďalšie praktické informácie:
V prípade akýchkoľvek otázok sa obracajte na adresu info@archaoz.sk , volajte na t.č. 0948 778 238 alebo použite diskusné fórum.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Vzťahová väzba

Mgr. Daniela Husovská, PhD. Do odbornej psychologickej literatúry, v ktorej centre je rodič a dieťa (mama a dieťa), dnes neodmysliteľne patrí teória pripútania a bohaté poznanie, ktoré podnietila. Jej základným postulátom je, že deti sú už od narodenia vybavené špecifickým správaním, ktoré môžeme nazvať „attachmentové“ („pripútavacie“) správanie. Prvýkrát na neho upozornil a pomenoval anglický psychiater John Bowlby (1969/82, 1973, 1980 in Rutter et al., 2009). Ide o správanie, ktorého hlavnou úlohou je privolať rodiča (človeka, ktorý sa o dieťa prevažne stará) v situácii ohrozenia. Dieťa môže ohrozenie vnímať zvonku, ak sa napr. objaví v jeho blízkosti niekto cudzí, alebo aj zvnútra, ak sa cíti v nepohode (je hladné, unavené,...) (Cassidy, 2008). ©The Metropolitan Museum of Art V oboch prípadoch sa snaží svojím správaním privolať svojho opatrovateľa, aby ho ochránil alebo sa postaral o jeho pohodlie. Toto „pripútavacie“ správanie má veľmi dôležitú funkciu – zabezpečuj

Rodina z historickej perspektívy

Tento text je súčasťou dizertačnej práce: „Psychologické charakteristiky rodiča a rodiny v kontexte rôznych typov rodín“ (Husovská, 2014) Článok "Rodina z historickej perspektívy" , ktorého autorkou je PhD. Daniela Husovská , podlieha licencii Creative Commons Uveďte pôvod-Nepoužívajte komerčne 4.0 Mezinárodná . Mgr. Daniela Husovská, PhD. Ak v súčasnosti hovoríme o tom, ako sa rodina mení, ako naberá rôznorodé formy, môže byť užitočné obzrieť sa späť do histórie a zachytiť, akým vývinom rodina prešla. Vďaka tomu môžeme dať súčasný stav rodín do širších súvislostí a hlbšie porozumieť, čo všetko formovalo rodiny do dnešnej podoby. Pôvod slov, ktoré sa zaužívali pre označenie rodinného spoločenstva, nám objasňuje, aký charakter mala rodina v dávnych dobách. Latinský termín familia z etymologického hľadiska označoval všetkých, ktorí obývali jeden príbytok, teda aj sluhov a otrokov nielen pokrvných príbuzných. ©The Metropolitan Museum of Art Na čele rodin